Inside Siemens

Wat kunnen we voor je doen?

Siemens Oost bedient wereldwijd klanten met het packagen van compressoren en gasturbines. In 2014 wonnen wij de pitch voor al het redactionele werk dat deze locatie uitbesteedt, om de kwaliteit van de interne communicatie te bewaken.

De site (deze Siemens-locatie is een zogeheten site, waar we dus geen website mee bedoelen) is enorm, en omvat zowel de mindblowing productiefaciliteiten als een van de groenste hoofdkantoren ter wereld. Het is van belang dat alle afdelingen zicht hebben op wat er bij hun collega’s speelt, welke orders zij ontvangen en welke projecten klaar zijn voor testing, installatie of commissioning bij de klant. Voor deze interne communicatie bestaat het online magazine Stromingen.

Human tech

New Black schuift maandelijks aan voor het overleg met de vaste interne redactie. Het is onze taak om mee te denken over het format van Stromingen, om de tone of voice te bewaken bij artikelen die vanuit alle hoeken van de organisatie worden aangeleverd, en om een diepte-interview met een medewerker te maken. Die laatste is bij elke uitgave een van de – zo niet hét – best gelezen item.

Dienst en klant

Dienst: Corporate
Klant: Siemens

Bekijk ook onze andere cases

  • Boekjes Zorggroep Sint Maarten

    Voor deze doelgroep van senioren is online niet het belangrijkste kanaal. Zij willen liever op hun gemak een boekje lezen over…

  • Bloggen op Marketingfacts

    Wij krijgen steeds vaker de vraag of het effect van bloggen en SEO niet afneemt nu ‘iedereen’ het doet. Dat…